На 93 години замина за Кенија да волонтира
Специјалниот пратеник на САД за Северна Кореја се повлекува од функцијата
Заеднички контроли на граничните премини Табановце и Пелинце
Принцот Хари ќе покани две поранешни девојки на свадбата
Запалено грчкото знаме пред Собрание
Не можеле да му ја најдат вената, па ја одложиле смртната казна
Владиката Петар го повика Господ на помош за името
Одрон го запре сообраќајот на патот Крива Паланка-Деве Баир
Научната студија спроведена во Франција над 105 илјади луѓе ја утврдила врската помеѓу консумирањето на индустриски преработената храна и готовите јадења со ризикот од рак.
Со студијата спроведена во периодот од 2009.до 2017.година, утврдила дека преработената храна содржи повеќе маснотии, заситени масти, шеќери и сол, а помалку влакна и витамини.
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.
Стручњаците уште посериозно ги предупредуваат родителите дека мораат да им го ограничат времето што го поминуваат со таквите апарати
Истражувањата потврдиле дека многу процеси во дигестивниот тракт се активираат само кога џвакаме.
Обемните проучувања покажале дека не постои директна врска помеѓу консумирањето на сите заситени масти и срцевите заболувања.
Со оваа мешавина ќе добиете вистинска инјекција за будење на организмот и помош во борбата против стресот.
Идеална температура за чоколадото се смета онаа меѓу 15 и 20 степени Целзиусови.