• 18 мај 2024
  • Вести денес: 0
Плусинфо10:59 19 февруари 2018 ● Прочитано 5804

Научната студија спроведена во Франција над 105 илјади луѓе ја утврдила врската помеѓу консумирањето на индустриски преработената храна и готовите јадења со ризикот од рак.

Со студијата спроведена во периодот од 2009.до 2017.година, утврдила дека преработената храна содржи повеќе маснотии, заситени масти, шеќери и сол, а помалку влакна и витамини.

Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.

Преземањето на оваа содржина или на делови од неа без непосреден договор со редакцијата на Плусинфо значи експлицитно прифаќање на условите за преземање, кои се објавени тука.



ОСТАНАТО ВО РУБРИКАТА

Погледнете колкава штета им прави модерната технологија на претшколските деца

Стручњаците уште посериозно ги предупредуваат родителите дека мораат да им го ограничат времето што го поминуваат со таквите апарати

Блендирањето на храната не е толку здраво

Истражувањата потврдиле дека многу процеси во дигестивниот тракт се активираат само кога џвакаме.

Путерот го намалува ризикот од срцеви заболувања

Обемните проучувања покажале дека не постои директна врска помеѓу консумирањето на сите заситени масти и срцевите заболувања.

Коктел за добро утро

Со оваа мешавина ќе добиете вистинска инјекција за будење на организмот и помош во борбата против стресот.

Не го чувајте чоколадото во фрижидер

Идеална температура за чоколадото се смета онаа меѓу 15 и 20 степени Целзиусови.

НАЈЧИТАНИ