На 93 години замина за Кенија да волонтира
Специјалниот пратеник на САД за Северна Кореја се повлекува од функцијата
Заеднички контроли на граничните премини Табановце и Пелинце
Принцот Хари ќе покани две поранешни девојки на свадбата
Запалено грчкото знаме пред Собрание
Не можеле да му ја најдат вената, па ја одложиле смртната казна
Владиката Петар го повика Господ на помош за името
Одрон го запре сообраќајот на патот Крива Паланка-Деве Баир
Неверојатно е колку години сме биле под влијание на погрешни информации, дека треба да се избегнува путерот, а да се јадат рафинираните масла во маргаринот, но новите научни сознанија укажуваат дека е токму спротивно.
Путерот се сметал за нездрав затоа што содржи заситени масти. Но, тоа не е правилен аргумент против путерот, затоа што стравот од заситени масти се покажал како мит, кој последните години бил отфрлен од науката.
На пример, во 2010. во реномираното списание American Journal of Clinical Nutrition е објавена импресивна студија, која вклучувала неколку илјади луѓе. Студијата ги поврзала нивоата на конјугирана линоленска киселина во масното ткиво и ризикот од срцев напад. (Нивоата на оваа киселина се многу сигурен маркер за внесот на масни млечни производи.)
Споредени се 1813 испитаници кои имале срцеви напади со ист толкав број на луѓе кои не доживеале срцев напад.
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.
Стручњаците уште посериозно ги предупредуваат родителите дека мораат да им го ограничат времето што го поминуваат со таквите апарати
Истражувањата потврдиле дека многу процеси во дигестивниот тракт се активираат само кога џвакаме.
Со оваа мешавина ќе добиете вистинска инјекција за будење на организмот и помош во борбата против стресот.
Идеална температура за чоколадото се смета онаа меѓу 15 и 20 степени Целзиусови.
Овој плод содржи изобилство од хранливи материи, а е особено добар за здравјето на крвните садови.