• 17 јуни 2024
  • Вести денес: 0

За прилепчани за 2 денари поскапе отпадната вода, ќе пијат за иста цена

Според калкулациите на прилепски водовод мартовските сметки што прилепчани ќе ги добијат во април во просек ќе се зголемат за 15 до 20 денари.

Себастијан Соса, резидентен претставник на ММФ во Македонија

Соса е резидентен претставник на ММФ во Србија.

МТСП: Усвоени измените на Законот за стечајци за поголем опфатат на стечајците

Со овие измени ќе бидат опфатени дополнителни 1900 лица.

Избегнете ги обврските околу домот со инвестирање во услуги од професионална кариера

Моментно една од водечките компании во регионот која врши услуги од овој тип е групацијата „Секјуриком“.

Србија и Македонија во петок во Скопје ќе го решаваат проблемот со брашното

Двајцата министри, вчера, телефонски разговарале за начинот како да се реши проблемот на отежнатиот извоз на брашно од Србија на македонскиот пазар.

Зошто тутунот е толку важен и за државата?

Вредноста на откупениот тутун оваа година е над 80 милиони евра, со субвенции од околу 28 милиони евра, тоа се над 108 милиони евра се на тутунарите.

Живеат од собирање отпад, ја чистат животната средина, но државата ги игнорира

Доколку државата ги легализира дивите собираши на амбалажен отпад тоа ќе има ефекти врз самите собирачи, околината, извозот и заштеддите на фирмите.

Грција со кредиторите ќе преговара за реформите

Отворањето на последната рунда доаѓа само пет месеци во очи завршувањето на таа огромна програма за спас на паднатата економија на земјата.

Србија се подготвува за нов аранжман со ММФ

Србија го заврши успешно аранжманот во вредност од 1,2 милијарди евра.

Kајсијата и бадемот ќе имаат помал род поради ниските температури

Скоро во цела Македонија, посебно во житородните региони, има снежна покривка од шест до 20 сантиметри.

Прибрани 13,3 милијарди денари во буџетот во јануари

Приходите од придонесите во јануари 2018 година изнесувале 3.,832 милиони денари, а од административни такси и глоби 140 милиони денари.

Се увезува ли српско брашно со неконтролиран квалитет?

Македонските мелничари велат дека на овој начин Владата се обидува конечно да стави крај на неконтролираниот увоз на српското брашно.

ЕБОР обезбеди 86 милиони евра за надградба на патната мрежа во Македонија

Ова е втора транша од проектот што е вреден 181 милиони евра, а ќе послужи за финансирање на надградбата на 26 делови од македонската патна мрежа.

Млади со бизнис идеи да се јават во Шпаркасе Банка

Младите луѓе во Македонија на возраст од 14 до 30 години ќе имаат можност да аплицираат со свои идеи за социјален бизнис.

Анѓушев на Самит во Лондон: Еден енергетски пазар без граници е иднината на регионот

Владата паралелно ќе работи на повеќе проекти со кои ќе се зголеми домашното производство на енергија.

Изградбата на Коридорот 8 ќе чини 2 милијарди евра

Понудена е Платформата на која што сите инвеститори можат да ги добијат сите податоци за сите шест земји од Западен Балкан.

МЗШВ: Проблемот со брашното ќе биде надминат

Србија најави контрамерки по воведувањето на мерките од македонска страна за увозот на српско брашно.

Не им давајте на животните смрзнати храна и вода

Животните не треба своите потреби за вода да ги обезбедуваат преку лижење мраз или снег.

Со пет милиони швајцарски франци ќе се помага рамномерен регионален развој

Амбасадорката на Швајцарија посочи дека треба да се преземат многу мерки за да се подобри ефективноста на политиките за регионален развој.

Стопанска комора: Регионалната инвестициска платформа претставена во Лондон

Платформата ќе овозможи потенцијалните инвеститори од регионот и пошироко да имаат пристап до база на податоци за макроекономските показатели.

НАЈЧИТАНИ