На 93 години замина за Кенија да волонтира
Специјалниот пратеник на САД за Северна Кореја се повлекува од функцијата
Заеднички контроли на граничните премини Табановце и Пелинце
Принцот Хари ќе покани две поранешни девојки на свадбата
Запалено грчкото знаме пред Собрание
Не можеле да му ја најдат вената, па ја одложиле смртната казна
Владиката Петар го повика Господ на помош за името
Одрон го запре сообраќајот на патот Крива Паланка-Деве Баир
Туната во конзерва е за многумина здрав и хранлив ручек набрзина, но малкумина знаат дека туната поради големата содржина на жива може да му наштети на здравјето.
Заради индустриското загадување, живата сѐ повеќе се таложи во организмот на рибите што живеат подолго. Оваа токсична супстанција е опасна за здравјето на нервниот систем, мозокот, срцето, бубрезите и белите дробови.
Меѓутоа, постојат два главни вида на туна кои содржат различна количина жива – пругаста туна skipjack (лат. katwuwonus pelamis) и бела туна Yellowfin (Thunnus albacares).
Повеќе за ова на порталот „Арт кујна“.
Стручњаците уште посериозно ги предупредуваат родителите дека мораат да им го ограничат времето што го поминуваат со таквите апарати
Истражувањата потврдиле дека многу процеси во дигестивниот тракт се активираат само кога џвакаме.
Обемните проучувања покажале дека не постои директна врска помеѓу консумирањето на сите заситени масти и срцевите заболувања.
Со оваа мешавина ќе добиете вистинска инјекција за будење на организмот и помош во борбата против стресот.
Идеална температура за чоколадото се смета онаа меѓу 15 и 20 степени Целзиусови.